Trouwjurk op maat

Mijn doel is om een trouwjurk te maken die jou letterlijk op het lijf geschreven is, zodat jij het stralende middelpunt van de dag kunt zijn.’

Trouwjurk laten maken

Op de feestelijke trouwdag wil jij natuurlijk het stralende middelpunt zijn. Kleding maakt in dit geval zeker de vrouw. Ineke de Jong realiseert met jouw input een op maat gemaakte droomjurk. In haar ontwerpen staan persoonlijke uitstraling en de perfecte pasvorm centraal. Een trouwjurk maken doe je niet alleen, maar samen.

Ambachtelijkheid en professionele couture zijn voor Ineke belangrijke ingrediënten bij het maken van de bruidsjurk of het bruidspak die jou op het lijf geschreven is. Dankzij Ineke’s ruime ervaring op het gebied van bruidscouture, weet zij een persoonlijk ontwerp op maat te leveren dat helemaal jou is.

Ineke neemt je aan de hand op weg naar het perfecte eindresultaat. Samen nemen jullie het ontwerp, de materiaalkeuze en andere ideeën voor jouw bruidsjurk door. Dankzij Ineke’s ruime ervaring op het gebied van couture en een omgeving vol inspiratie wordt de realisatie van je droomjurk werkelijkheid. Ineke maakt voor jou een unieke trouwjurk op maat. 

Ineke's atelier vind je vlakbij Apeldoorn, Arnhem en Zwolle

Ineke-de-Jong-portret-150

Ineke de jong

Mode ontwerpster en -maker

Het maken van een trouwjurk is altijd heel bijzonder. Voor iedere bruid, maar ook voor mij. Ik geniet ervan om mensen een blijvende herinnering aan deze prachtige dag uit hun leven te geven.

Werkwijze

Ineke’s werkwijze bestaat uit verschillende stappen. Op die manier ontstaat vanuit een beginnend idee of een incomplete droom een prachtige trouwjurk.

Contact

Stap 1 Kennismaking

In een Email of een telefoongesprek geef je jouw wens voor het laten maken van jouw perfecte trouwjurk aan. Ineke nodigt je vervolgens uit voor een kennismakingsgesprek en alle ideeën over het ontwerp, de belijning, details en de stoffen worden dan besproken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet precies weet wat je wil. Ook in dat geval kan Ineke genoeg voor je betekenen. Door bijvoorbeeld je ideeën te ordenen of samen te brainstormen. Haar atelier biedt daarbij de nodige inspiratie.

In het atelier is een voorraad stoffen en kant aanwezig en er zijn ook diverse catalogi van stoffenleveranciers waaruit besteld kan worden.

stap2

Stap 2 Pasmodel

Met alle besproken wensen en details als leidraad, gaat Ineke aan de slag met het patroon en het maken van een katoenen pasmodel. Bij het doorpassen hiervan (zie stap 3) wordt snel inzichtelijk welke keuzes voor jou het beste uitpakken, wat het mooiste staat bij jouw figuur en gezicht. Uiteindelijk ontstaat er een soort prototype van jouw trouwjurk.

stap3

Stap 3 Doorpassen

Dan is nu hét spannende moment van passen aangebroken. Het pasmodel werkt als een soort praatmodel en aan de hand hiervan kunnen we kijken hoe we het definitieve model gaan maken. De hals toch iets ronder of verder uitgesneden? Dat kan! Meer getailleerd of een ruimere A-lijn; toch een sleepje? Alles kan worden overwogen en bekeken. Ineke neemt alle mogelijkheden voor wijzigingen of toevoegingen met je door en past het model daarop aan. Dan wordt gestart met de jurk in de definitieve stof en moet je nog zeker één keer komen passen tot de jurk helemaal afgerond kan worden.

stap4

Stap 4 Eindresultaat

Tijd om het definitieve eindresultaat voor de laatste maal te komen passen.

En dan met de jurk te schitteren op jouw bruiloft.

Afspraak maken

Vraag een gesprek aan om een prijsindicatie te krijgen.

Prijs

De prijs van jouw droomjurk is afhankelijk van de stof en de moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Na het eerste gesprek kan Ineke al een prijsindicatie geven.

Levering

Binnen 6 tot 10 weken is je trouwjurk klaar voor de grote dag. Maar in drukke tijden kan het zijn dat je vanaf het eerste kennismakingsgesprek met een langere levertijd rekening moet houden.