Met de juiste kleding kan iedereen stralen

Over Ineke de Jong

Ineke de Jong begon haar loopbaan in de mode als lerares textiele werkvormen in het middelbaar onderwijs. Daar merkte zij al snel dat het ontwerpen en maken van kleding steeds meer haar aandacht trok. Haar focus werd verlegd naar het creatieve maakproces en het blij maken van klanten was voor de modeontwerpster een nieuw doel. ‘Ik ben niet tevreden met mijn ontwerp voordat de klant dat ook is’.

Ineke behaalde in aanvulling op de HBO lerarenopleiding verschillende diploma’s op een modevakschool. Ze besloot vervolgens het daar niet bij te laten, maar bleef zich ontwikkelen door topcursussen te volgen en regelmatig deel te nemen aan wedstrijden in binnen en buitenland. Zo mocht Ineke ons land vertegenwoordigen op diverse internationale congressen voor kleermakers. In 2005 won ze de Gouden Naald voor het behalen van twee eerste prijzen en in 2007 behaalde ze de vakerkenning van de BMA.

In de periode van 2008 tot 2012 was Ineke actief in het hoofdbestuur van de Branchevereniging Mode Ambachten (BMA). Tussen 2012 en 2016 hield zij zich binnen die vereniging bezig met het organiseren van vakinhoudelijke wedstrijden en coaching projecten.

Ineke-de-Jong-portret-150

Ineke de jong

Mode ontwerpster en -maker

Wat mijn werk zo leuk maakt zijn eigenlijk twee dingen. Bij het werk met mijn klanten wordt ik steeds uitgedaagd om goed naar die persoon te kijken en te luisteren en dan mijn creativiteit te gebruiken en deze informatie om te toveren in een prachtig kledingstuk. Maar ik vind ook een uitdaging om van alle prachtige couturestoffen die ik inmiddels heb verzameld de mooiste jurken te maken, allen geïnspireerd op de uiteenlopende modestijlen van vroeger tot nu.