Maxima

Nu Koningin Maxima 50 wordt is er nog meer aandacht voor haar dan gebruikelijk. Ik ga daar ook mijn verhaal aan toevoegen.

20 jaar geleden heb ik vanuit Rotterdam in Den Haag bij een kleermaker gewerkt. We werkten vanuit een kleine winkel in het centrum, om de hoek bij paleis Noordeinde. Zijn specialiteit was het maken van heren-maatkleding, maar er kwamen steeds meer dames voor een mooi maatpak. Die maakte ik.

Wij kregen in die periode Prins Willem Alexander als klant en die vroeg op een gegeven moment of wij iets konden maken voor zijn vriendin. Het was nog voor de officiële verloving en het moest allemaal zeer discreet gebeuren. Wij zijn toen naar de woning van de prins op hetNoordeinde geweest waar we kennis hebben gemaakt met Maxima.

Zij werkte toen in Brussel en had daar zelf bruine wollen stof gekocht voor een mantel en stof voor een blouse. Ook had ze al een duidelijk idee over het model van de jas.

We hebben toen de jas en blouse voor haar gemaakt.

En toen WA en Maxima hun kennismakingsronde door Nederland maakten heeft ze deze jas in Zeeland gedragen.

Voor ons een grote verrassing en een grote eer.

Een jaar later is de jas nogmaals gedragen, daarna is hij uit beeld verdwenen. Maar ik heb nog steeds het ontwerp, het patroon en een stukje stof in mijn archief bewaard!

(Original Caption) Prince Willem Alexander with his future wife Maxima Zorreguieta taking part in the Joyous Entry of the province of Zeeland, Netherlands. (Photo by THIERRY ORBAN/Sygma via Getty Images)

Ineke-de-Jong-portret-150

Ineke de jong

Mode ontwerpster en -maker

Hulp nodig bij het laten maken van een kledingstuk op maat of een trouwjurk?

Meest gelezen