Ineke

Ineke is een klant van het eerste uur en ze is één van mijn trouwste klanten.

Elke keer komt ze met mooie stoffen waar we een idee voor bedenken. Of ze komt met een idee waar we stoffen bij gaan zoeken.

En het leukste moment is altijd als we halverwege het maakproces voor de spiegel staan en gaan ‘beeldhouwen’, zoals Ineke dat altijd noemt. Wordt het korter? Langer? Hoe doen we de hals? Doen we een kraag? Manchetten? Hoe wordt de sluiting? En zo maken we (veelal vanuit hetzelfde basismodel) steeds weer een heel andere jurk of jasje!

De ervaring van Ineke:

 Geniet van het leven, het duurt maar even.

En dat genieten gaat beter wanneer je je fit voelt en er goed uitziet. Dus met verzorgd haar en kleding waarin je je lekker voelt. De jurken, rokken, jasjes, broeken en soepele tops van Ineke de Jong-Davelaar blijven mooi en zitten comfortabel. Ik haal ze uit de kast met een brede lach en weet dat ik me met deze stukken helemaal mezelf voel.  Ineke heeft in de loop van vele, vele jaren stukken voor feestjes, voor plechtige gelegenheden en voor “gewoon” voor me gemaakt en ik draag ze nog allemaal, al zijn sommige jurken wat sleets aan het worden (dan noem ik het ‘vintage’).  Leuk is de zoektocht samen naar het door mij gewenste kledingstuk: Wat wil ik? Voor welke soort gelegenheid? Uit welke periode? Van een couturier uit de jaren 20 (Elsa Schiaparelli, Coco Chanel) of later, of van Ineke zelf? Van welk materiaal? Welke kleur? Dessin?   Het grasduinen in haar enorme collectie patronen van Vogue en Burda van lang geleden is een feest! En dan aan de slag met proeflapjes die ze meeneemt na een zoektocht bij haar leveranciers.  Eerst maakt ze een ‘toile’, een proefmodel van ongebleekte katoen, dan kunnen we zien hoe het patroon zit en aanpassingen verzinnen. Daarna twee (of meer) passingen van het stuk in de gekozen stof met ruimte voor discussie over de details en afwerking, heerlijk!!!!

En dan de mooiste momenten: het vertrekken met de geheel naar wens en op maat gemaakte kleding en het dragen ervan. 

Ik ben heel blij met het contact met Ineke de Jong-Davelaar en draag haar kledingstukken frequent en graag. Ik geniet ervan.

Ineke Leenders

Rotterdam


Ineke-de-Jong-portret-150

Ineke de jong

Mode ontwerpster en -maker

Hulp nodig bij het laten maken van een kledingstuk op maat of een trouwjurk?

Meest gelezen